I Fòrum Internacional
"L'Esport com a Eina de Transformació Social"

Presentació del Model ISSOK

PARTICIPANTS

Foto Karenjpg

Karen Avedaño

Educadora apassionada i amb una llarga trajectòria, treballa enfocada en contextos vulnerables per oferir una educació de qualitat a les persones més pobres. Certificada com a Coach Educatiu i Màster en Educació i Aprenentatge, actualment treballa com a Subdirectora de la Fundación Fe y Alegría de Guatemala, amb experiència dins el camp de l’acompanyament, la gestió, la formació i la docència escolar i universitària. També és coautora del llibre Coaching para el liderazgo educativo (USAID, Guatemala, 2013).
DSC_0005bis

Albert Batalla

Llicenciat en Educació Física, Postgrau en Psicologia de l’Esport, Doctor en Ciències de l’Educació. Professor titular a la Universitat de Barcelona, ex decà de la Facultat de Formació del Professorat, autor de diferents llibres i articles de caràcter nacional i internacional. Diferents projectes d’investigació finançats. Quatre tesis doctorals dirigides. Conferències, cursos, seminaris i tallers en diferents universitats i centres d’educació superior d’Espanya, Argentina, Chile, Uruguai, Perú i Ecuador. Exatleta internacional en la disciplina de Triple Salt. Exentrenador del nucli d’alt rendiment de Salts Horitzontals en la Residència Joaquim Blume de Barcelona.
Domingo Blazquez

Domingo Blázquez

“Maitrise i D.E.A.” en “Sociologie Fondamentale” per la Universitat Denis Diderot (París), Llicenciat en Educació Física per l’INEF a través de la Universitat Politècnica de Madrid, Màster en Atletisme per l’INEF de Madrid, Doctor en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona. Premi Thulin FIEP Europa 2011, és Catedràtic de l’I.N.E.F.C. de Barcelona i Professor titular de Didàctica de l’Educació Física i l’esport. Director d’INEFC Global des de 2009, a part d’impartir docència en diferents Centres d’Ensenyament Primari i Secundari. És autor de diferents publicacions i acumula una llarga trajectòria com a participant en conferències, cursos, seminaris i tallers a escala nacional i internacional.
Bolaños2

Adrián Bolaños

Llicenciat en Economia per la UANL (Mèxic), va realitzar estudis de postgrau dins l'Àrea d'Economia de la Universitat de Londres, la Universitat de Califòrnia, Los Ángeles (UCLA) i l'ITESM de Mèxic. Actualment, exerceix de docent en la UANL i el ITESM. Durant els darrers 25 anys ha estat directiu en Formación Educativa y Musical. A.C. Escuela de educación básica. Interessat en la formació de nens, nenes i adolescents, va cursar el Màster en Processos Educatius a la Universidad Iberoamericana, : institució on desenvolupa un Doctorat en Processos Socials pel que fa al Desenvolupament Positiu a través de la Pràctica Esportiva.
Roser1

Roser Fernández

Llicenciada en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, Postgrau en Estratègies Globals de Cooperació al Desenvolupament per la Universitat Pablo de Olavide (UPO) de Sevilla i Màster en Drets Humans, Interculturalitat i Desenvolupament per la mateixa universitat. Actualment és doctoranda en el programa “Ciències Polítiques i Jurídiques” de la UPO. Exerceix com a directora de l’International Sociological Sport Observatory i és membre de la xarxa internacional TPSR Alliance i de l’Instituto de Derechos Humanos Joaquín Herrera Flores (Brasil i Sevilla). Co-fundadora del Model ISSOK.
eloy-gerardo

Dr. Eloy Gerardo Garza Obregón

Doctor especialitzat en Cirurgia i Obstetrícia per l'Instituto Ciencias de la Salud amb diferents certificacions, diplomes i constàncies durant més de 30 anys, Cap de Serveis Subrogats de Salut dels treballadors de l'estat de Nuevo León. Màster en Administració Pública especialitzat en Recursos Humans per la Universidad Autònoma de Nuevo León, així com l'Alta Administració Municipal pel Tecnológico de Monterrey. La seva trajectòria com a servidor públic en diferents dependències és de 27 anys. Actualment, exerceix com a Secretari de Desenvolupament Social de la Ciutat General Escobedo (Nuevo León) i es manté en actiu dins el sector de la medicina privada.
alexander-hernandez

Alexander Hernández

Llicenciat en Comunicació Social per la Universidad Cecilio Acosta (Maracaibo, Venezuela), Màster en Comunicació i Llenguatges Expressius en la pràctica educativa per la Universitat de Barcelona, Màster en Comunicació Estratègica en la societat del risc per la Universitat Rovira i Virgili i Doctorand en Antropologia i Comunicació a la mateixa universitat. Actualment, treballa de professor al Departament d'Estudis de Comunicació de la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona) i és Coordinador del Projecte Temps de Joc de la Fundació per a l'Esport i l'Educació de Barcelona (FEEB).
carles meilan

Carles Meilan

Llicenciat en pedagogia per la Universitat de Barcelona, Mestre especialitzat en Educació Física, Màster en resolució de conflictes per la Universitat Ramon Llull, Màster en economia social i gestió d’ESAL. Soci fundador i President de la Fundació CET10, conseller delegat de diferents empreses relacionades amb el fitness, l’esport i lleure, membre del grup d’experts del Consejo Superior de Deportes en l’elaboració del “Plan integral para la actividad física y el deporte” i membre del Consell Municipal de l’Esport de Barcelona.
jaume-mora

Jaume Mora

President del Consell de l’Esport Escolar de Barcelona, President i fundador de la Fundació per a l’Esport i l’Educació de Barcelona, Vicepresident de l’Associació per al Desenvolupament de la Infància d’Àfrica i President Executiu i fundador de l’International Sociological Sport Observatory. Ha format part de diferents Comitès Organitzadors d’esdeveniments a escala nacional i internacional (JJOO 1992, Eurojamboree 1997, Jornades Internacionals d’Esport Escolar) i ha participat en nombroses conferències sobre esport escolar. Escriptor vocacional, ha publicat tres llibres. Co-fundador del Model ISSOK.
mario forum

Mario Niebla

Llicenciat en Direcció Esportiva pel Tecnológico de Monterrey, la seva trajectòria dins l'àmbit de la gestió esportiva és extensa. Ha estat Director d'Esports de la Fundación EducarUno (Mèxic), Director d'Olimpíades especials (Nuevo León) i Director de la Secció Nord de la Fundación Convivimos Deportivamente-FUCODEP. Actualment, treballa com a Director d'Esports del municipi d'Escobedo.
forum 3

Gabriela Renteria

Directora executiva i membre de l'assemblea de socis de Canat a Piura (Perú) amb 19 anys dins la institució. Amb una trajectòria de 30 anys de treball voluntari en la promoció i defensa dels drets humans de les persones en situació de pobresa extrema i vulnerabilitat com les persones amb discapacitat psíquica que han patit abandonament, joves privats de llibertat, persones amb VIH, dones migrants que pateixen explotació laboral i nens i nenes en situació de risc.
sebastiani

Enric Sebastiani

Doctor en Educació Física i Ciències de l’Esport per la Universitat Ramon Llull, Llicenciat en Educació Física per la Universitat de Barcelona i Màster en Assessorament Psicopedagògic per la Universitat Politècnica de Catalunya. Especialista en Atenció a la Diversitat (Universitat Autònoma de Barcelona). Vicepresident de la Fédération Internationale d’Education Physique (FIEP) a Europa. Professor de Didàctica de l’Educació Física per la Blanquerna – Universitat Ramon Llull. Guardonat amb els Premis COPLEFC (1998 i 1999), Águila de Oro de la FIEP de Mèxic (2010), Thullin Award FIEP Europe (2014) i Guardó de l’Esport de la Fundació Catalana de l’Esport (2016). Autor de diferents publicacions sobre l’ensenyament de l’educació física i l’esport basades en Competències i conferenciant en congressos nacionals i internacionals.
vanesa2

Vanesa Soler

Fundadora i Directora de RSCreativa. Assessora Empresarial de Responsabilitat Social Corporativa. Llicenciada en Relacions Públiques per la Universidad Católica de Murcia i especialitzada en gestió integral d'esdeveniments corporatius i comunicació institucional. Ha organitzat i participat en conferències i tallers de responsabilitat social empresarial. Experta en voluntariat, esdeveniments d'elevat impacte social i projectes responsables que permeten a les empreses gestionar el seu RSC de forma conscient i estratègica, enfocada en generar igualtat d'oportunitats, creant sinergies entre el sector empresarial i el sector social, pel bé comú. Certificada en Gestió i Lideratge de Pymes.
964d8d13-4a8f-44c6-94a0-84d527cc0c67

Salvador Tarin

Mestre especialitzat en Educació Física, Màster en Investigació de Didàctiques Específiques per la Universitat de València i Doctorand en el programa de Didàctiques Específiques de la UV. Ha implementat Programes de desenvolupament positiu i ha participat en la formació de docents en PRPS. Actualment, és el Director del col·legi públic Rei en Jaume de Tavernes Blanques (València). En aquest centre també exerceix com a docent, integrant el desenvolupament de la responsabilitat personal i social dins el currículum educatiu. També és assessor de l’ISSO i membre de la xarxa internacional TPSR Alliance.
Ligia

Ligia Esther Torres

Màster en Psicologia, ha exercit com a docent en universitats públiques i privades de la Vall de Mèxic. Actualment, es desenvolupa com a acadèmica de la Llicenciatura en Psicologia del Sistema d'Educació a Distància de la UNAM. En els darrers anys, també com a docent convidada de la "Maestría en Psicología con Residencia en Terapia Familiar Sistémica" per la mateixa universitat. Des de fa 3 anys, col·labora a Mèxic amb la Fundación Convivimos Deportivamente-FUCODEP. Actualment, és la Directora d'aquesta institució.
photo

Montse Verge

Llicenciada en Filosofia per la Universitat de Barcelona, Postgrau en Mediació per l’Institut Superior d’Estudis Psicològics (Barcelona), Entrenadora de natació, Professora i Tècnica Esportiva de base, Vicepresidenta de la Junta Directiva del Consell de l’Esport Escolar de Barcelona, Vicepresidenta de la Junta per l’Esport i l’Educació d'El Consell, membre del Comitè Ètic del CEEB i docent durant 42 anys. Ha impartit cursos en la Formació de Tècnics d’Esport base en diferents centres d’ensenyament primari i secundari sobre el Disseny Curricular en el context de la Reforma de l’Ensenyament. També ha format part de perspectives metodològiques sobre processos d’aprenentatge, el Projecte Educatiu sobre la programació a l’aula, la prevenció de la marginació i la gestió de la convivència escolar, el Programa Família, Escola, Acció Compartida; opcions pedagògiques de la Reforma Educativa, la integració progressiva de les competències en educació, cursos sobre aprenentatge cooperatiu i ha participat en les Jornades Internacionals de l’Esport Escolar.